diktiklerim, tariflerim, prenses eteklerim, moda, sanat,oğlum neee ben derken hayat....

3 Nisan 2013 Çarşamba

Makarna

Ayyy kilo yapıyoooooor.... Eeee yaparsa yapsın napalım yani yemeyelim mi?? Walla ben yerim ne kilo düşünürüm ne başka şey. Mutlu eder beni makarna yemek. Herşey dahil tatil köylerine gidip makarna kuyruğuna girmek benim tarzımdır. Hiç makarna sevmeyen biri bile benim yanımda müptelası olur. Hayatımın en güzel günleriydi hamileyken 1 paket makarna yapıp 1 tabak hadi 1 tabak daha derken tencerenin dinini görüp kimse görmesin diye bütün delilleri yıkayıp kaldırdığımı bilirim ben :)) Hayatı boyunca makarnayı sade,salçalı ya da yoğurtlu yiyen babam bile artık pesto soslu, napolitan,fesleğenli makarna yiyor.
Kendi kendime soslar üretirim, dışarda makarna yer evde gelir uygularım.
Benim için un,su ve yumurtadan ibaret değildir. Lise de okuduğumda okulu kırıp arkadaşa gittiğimizde Değişmez menümüz hazır çorba,makarna ve petibörlü pasta :)) Yıllarca değişmedi sabit kaldı o domates soslu makarna.
Benim makarna anlayışım çubuk,fiyonktan ibaret değildir. Markete gidip dünya mutfakları standlarının önüne dikilirim. Onlarda olup bizde olmayan ne diye bakarım,alırım eve gelirim. Tarifi okur netten bakar sonunda kafama göre birşeyler yaparım.
Severim ben makarnayı hemde çok, beni mutlu eder. Bir şans verin bakın sizide mutlu edecek.
Not: lütfen ekmeksiz yiyin :)))

Malzemeler

1 paket makarna(istenilen şekilde)
150 gr kıyma
3 adet yeşil soğan sapları
2 yemek kaşığı salça
1 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
1 kepçe makarnanın haşlanma suyu
1 adet meksika biberi(isteğe bağlı)
4 adet sivri biber
Tereyağ ya da sıvı yağ
Tuz
Kara biber

Hazırlanışı

Soğan ince olarak doğranıp tereyağda pembeleşinceye kadar karıştırılır.Daha sonra kıyma eklenerek kavrulana kadar karıştırılır ve salça eklenir.2 dakika karıştırdıktan sonra doğranmış biberler ve yeşil soğan sapları eklenip biraz daha karıştırılır. Haşlanmış makarnadan ayırdırdığımız su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır.En son rendelenmiş sarımsak ve karabiber eklenir.

Not:
Sosa tuz atmadan önce tadını kontrol ediniz çünkü makarna tuzlu suda haşlandığı için çok tuzlu olabilir ekstradan eklenen tuzla.
Ben biberleri diri severim.Sevmeyen var ise soğanla beraber kavursun.
Sarımsak en son eklenmelidir kavurulduğu taktirde tadı etkisini kaybedecektir.

1 yorum:

  1. hapur hupur şapur şupyr ımmhhh olsada yesek :) afiyet bal olsun

    YanıtlaSil

içinden geldiği gibi...