Malzemeler:
1 adet tavuk but
1 adet hindi but
1 adet soğan
3-4 diş sarımsak
1 adet havuç
1 adet tarçın kabuğu
Ceviz büyüklüğünde taze zencefil( kuruda olabilir fakat toz olmamalı)
1 çay bardağı tel şehriye
1 tutam mor reyhan (kuru ya da taze)
1 yemek kaşığı tane karabiber
1 tutam madanoz
1 lt su
Tuz
Yapılışı:
Tavuk ve hindi yıkanır tencereye konulur.İçine soğan, zencefil, havuç, tarçın ,sarımsak ve su eklenerek düdüklü tencerede fışladıktan sonra 45 dak orta hararetli ocakta pişirilir.Pişen tavuklar ayrı bir kaba alınır ve tavuk suyu süzülür.Elde ettiğimiz suyun içine ayıklanmış tavuk,tane karabiber ve şehriye eklenip 10 dakika daha pişirilir.Şehriyeler piştikten sonra tuz, reyhan ve maydanoz eklenir.İsteğe bağlı limon sıkılarak servis edilir.
Afiyet olsun :))

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
içinden geldiği gibi...